SOKOLSKO DRUŜTVO VOJVODINA


Tokom raspusta (od 01.07.2017.g.-31.08.2017.g.), organizuju se treninzi za decu razvojne gimnastike, uzrasta od 7-14 godina u sledećim terminima:
Dečaci: ponedeljkom i četvrtkom od 8:30-10:00h
 Devojčice: utorkom i petkom  od 8:30-10:00h

Memorijal "Laze Krstića i Marice Dželatović"

 

memorijal-velika

Memorijalno međunarodno gimnastičko takmičenje posvetili smo takmičarskoj gimnastici, želeći da vratimo međunarodnu gimnastiku u Novi Sad, promovišemo je, te da sportsku javnost podsetimo na dva doajena srpske gimnastike, naše dugogodišnje trenere Lazu Krstića i Maricu Dželatović.

Laza Krstić ( 1939 – 2004 ) radio je u Sokolskom društvu „Vojvodina“ kao cenjeni i poštovani trener muške sportske gimnastike, i svojim nesebičnim radom stvarao je državne prvake, reprezentativce, trenere i gimnastičke sudije. Kao trener reprezentacije bio je poštovan ne samo u Novom Sadu, već u celom sportskom okruženju bivše Jugoslavije. Njegovom pojavom u Muškoj sportskoj gimnastici Novi Sad, Vojvodina, Srbija i nekadašnja Jugoslavenska zajednica postali su deo velike gimnastičke porodice uspešnih evropskih zemalja.

Marica Dželatović (1928 – 1998 ) posvetila je svoj život ženskoj sportskoj gimnastici. Zahvaljujući njenom radu, Sokolsko društvo „Vojvodina“ je imalo državnih prvaka i gimnastičarki koje su bile članovi reprezentacije. Bila je gimnastički sudija najvišeg međunarodnog ranga, trener reprezentacije, i nesebično je pomagala stručnom usavršavanju mladih trenera koji su kasnije postali cenjeni stručnjaci u sportskoj gimnastici.

 

Memorijal "Laze Krstića i Marice Dželatović"
GODINA
PROPOZICIJE
REZULTATI
MULTIMEDIJA
2011. 
2012.·
rezultati  

    foto  

2013.
rezultati 

foto

2014.
rezultati 

foto 

MSG/ŽSG

2015.
rezultati

foto

novinski članci 
2016.
rezultati 

foto

novinski članci 

 

 

 

 

TOP