GIMNASTICS FOR YOUTH (GYM4U)

29 March 2021.

EUGymLogoProjekat „Gymnastics for youth“ (akronim GYM4U) odobren za financiranje unutar ERASMUS+ SPORT 2020 programa. Sokolsko društvo „Vojvodina“ u saradnji sa partnerima: Gimnastičkim klubom Vukovar koji je ujedno i nosilac i koordinator projekta,  Gimnastičkim klubom iz Skoplja, Javnom ustanovom za upravljanje sportskim objektima grada Vukovara "Sportski objekti Vukovar" i Powerlifting klubom "Adamas" realizule projekat GIMNASTICS FOR YOUTH (GYM4U). Projekat traje od 01.01.2021. do 31.12.2022. godine.

Opšti cilj projekta GIM4U je: zaštita mladih sportista (7-14 godina) od opasnosti po zdravlje i sigurnost poboljšanjem uslova za trening i takmičenje.

Aktivnosti projekta GYM4U, usmerene su na zdravstvenu zaštitu sportista kroz ishranu i prevenciju povreda, poboljšanje treninga i uslova takmičenja vežbanjem Power-GymTechnique-Water model treninga, uključivanje mladih gimnastičara u projektne aktivnosti, podržavajući mobilnosti uključenih trenera i sportskih menadžera u klupskim aktivnostima kao podrška učenju i razmeni znanja svih učesnika.

Specifični ciljevi projekta:

  1. Uspostaviti dugoročnu mrežu za promovisanje i primenu zaštite zdravlja i sigurnosti mladih gimnastičara od 7 do 14 godina
  2. Razviti, primeniti i razmeniti dobre prakse o poboljšanim uslovima treninga i takmičenja za mlade gimnastičare u cilju zaštite zdravlja mladih sportaša i prevencije povreda
  3. Uspešno upravljanje projektom

Glavne ciljne grupe su mladi gimnastičari (7-14), dok su ostale ciljne grupe porodice mladih gimnastičara, projektni partneri, kreatori politike i  druge zainteresovane strane.

Nosilac projekta: GIMNASTICKI KLUB VUKOVAR, HRVATSKA

Partneri projekta:

  • KGS ORCE NIKOLOV SKOPJE, MAKEDONIJA
  • JAVNA USTANOVA ZA UPRAVLJANJE SPORTSKIM OBJEKTIMA GRADA VUKOVARA "SPORTSKI OBJEKTI VUKOVAR"
  • POWERLIFTING KLUB "ADAMAS"
  • SOKOLSKO DRUŠTVO „VOJVODINA“, NOVI SAD, SRBIJA

           

TOP