×

Error

[sigplus] Critical error: Insufficient memory to carry out the requested operation on root/images/SDV/GymForYouth/2DEA7545.jpg, 25105698 bytes required, 18874368 bytes available.

29 March 2021 .

EUGymLogoProjekat „Gymnastics for youth“ (akronim GYM4U) odobren za financiranje unutar ERASMUS+ SPORT 2020 programa. Sokolsko društvo „Vojvodina“ u saradnji sa partnerima: Gimnastičkim klubom Vukovar koji je ujedno i nosilac i koordinator projekta,  Gimnastičkim klubom iz Skoplja, Javnom ustanovom za upravljanje sportskim objektima grada Vukovara "Sportski objekti Vukovar" i Powerlifting klubom "Adamas" realizule projekat GIMNASTICS FOR YOUTH (GYM4U). Projekat traje od 01.01.2021. do 31.12.2022. godine.

Opšti cilj projekta GIM4U je: zaštita mladih sportista (7-14 godina) od opasnosti po zdravlje i sigurnost poboljšanjem uslova za trening i takmičenje.

Aktivnosti projekta GYM4U, usmerene su na zdravstvenu zaštitu sportista kroz ishranu i prevenciju povreda, poboljšanje treninga i uslova takmičenja vežbanjem Power-GymTechnique-Water model treninga, uključivanje mladih gimnastičara u projektne aktivnosti, podržavajući mobilnosti uključenih trenera i sportskih menadžera u klupskim aktivnostima kao podrška učenju i razmeni znanja svih učesnika.

Specifični ciljevi projekta:

  1. Uspostaviti dugoročnu mrežu za promovisanje i primenu zaštite zdravlja i sigurnosti mladih gimnastičara od 7 do 14 godina
  2. Razviti, primeniti i razmeniti dobre prakse o poboljšanim uslovima treninga i takmičenja za mlade gimnastičare u cilju zaštite zdravlja mladih sportaša i prevencije povreda
  3. Uspešno upravljanje projektom

Glavne ciljne grupe su mladi gimnastičari (7-14), dok su ostale ciljne grupe porodice mladih gimnastičara, projektni partneri, kreatori politike i  druge zainteresovane strane.

Nosilac projekta: GIMNASTICKI KLUB VUKOVAR, HRVATSKA

Partneri projekta:

  • KGS ORCE NIKOLOV SKOPJE, MAKEDONIJA
  • JAVNA USTANOVA ZA UPRAVLJANJE SPORTSKIM OBJEKTIMA GRADA VUKOVARA "SPORTSKI OBJEKTI VUKOVAR"
  • POWERLIFTING KLUB "ADAMAS"
  • SOKOLSKO DRUŠTVO „VOJVODINA“, NOVI SAD, SRBIJA

           

[sigplus] Critical error: Insufficient memory to carry out the requested operation on root/images/SDV/GymForYouth/2DEA7545.jpg, 25105698 bytes required, 18874368 bytes available.

LOGO projekta ISPRAVLJEN 2022

 

Vukovar, 12.12.2022.

Završna aktivnost projekta Gymnastics for youth - GYM4U

 

Peta ujedno i posljednja aktivnost projekta Gimnastika za mlade – GYM4U održala se u Sportskoj dvorani “Borovo naselje” 12.12.2022. u Vukovaru, Hrvatska. Održan je šesti sastank Projektnog tima, peti sastank Upravnog odbora i Završna konferencija projekta.

Gimnastički klub Vukovar nositelj je i koordinator projekta ukupne vrijednosti 59.000 EUR financiranog iz programa Erasmus + Europske unije, (br.projekta: 622359-EPP-1-2020-1-HR-SPO-SSCP) koji se provodio tijekom dvogodišnjeg razdoblja od 01.01.2021. do 31.12.2022. godine. Partneri u provedbi su Sokolsko društvo Vojvodina iz Novog Sada, Klub gimnastičkih sportova Partizan Orce Nikolov iz Skopja, te Powerlifting klub Adamas i Javna ustanova za upravljanje sportskim objektima grada Vukovara "Sportski objekti Vukovar".

Na završnoj konferenciji prezentiran je project ERASMUS+ Gimnastika za mlade (GYM4U) te aktivnosti koje su partneri provodili tijekom razdoblja provedbe projekta. Aktivnosti projekta su vezane uz zaštitu zdravlja mladih gimnastičara dobi 7 do 14 godina od nezgoda tijekom treninga ili natjecanja na način da se poboljšaju uvjeti treninga i natjecanja za mlade gimnastičare na temelju PGW modela. PWG model uključuje metode i tehnike treninga iz tri sporta: powerliftinga, gimnastike i vodenih sportova: aqua-aerobika i plivanja.

{gallery}GymForYouth{/gallery}

02 March 2021 .

 

eu




famnastics

Sokolsko društvo „Vojvodina“ u saradnji sa partnerima Gimnastički klub Marjan iz Splita koji je ujedno i nosilac i koordinator projekta i Gimnastičkim savezom Slovenije realizuje projekat Family in gymnastics - FEMNASTICS . Projekat traje od 1.1.2021. do 31.12.2022. godine i u tom periodu će se kreirati i implementirati program porodične gimnastike. 

Cilj projekta je podrška mobilnosti trenera, menadžera, volontera i osoblja neprofitnih sportskih organizacija kroz edukaciju trenera, osoblja sportskih klubova a u svrhu  sprovođenja novih programa rekreativne sportske gimnastike za decu od 3 do 6 godina  i članove njihove porodice (roditelje, staratelje, bake i deke). Ovim projektom podstiče se učestvovanje u rekreativnim sportskim aktivnostima, promoviše se gimnastika kao sport i omogućava širenje baze u samim klubovima. Projekat FAMNASTICS ojačava veze unutar porodice, pomaže socijalizaciju najmlađih, stvaranju zdravih navika, osećaja zajedništva i timskog rada. U okviru projekta partneri će razmeniti dosadašnja iskustva i osmisliti nov rekreacijski program gimnastike za decu i odrasle, koji će doprineti prevenciji i očuvanju telesnog, mentalnog i socijalnog zdravlja.

Nosilac projekta: Gimnastički klub Marjan, Split, Hrvatska (www.gkmarjan.hr)

Partneri projekta:

  • Gimnastički savez Slovenije, Ljubljana, Slovenija (www.gimnasticna-zveza.si )
  • Sokolsko društvo „Vojvodina“, Novi Sad, Srbija
TOP